Wednesday, February 16, 2011

nak emo g main jauh2!

kite gewam oke kite gewam gewam GEWAM GEWAM!

i am very annoyed with u.

i am not easy to be angry with someone just because of little thing.

but once, u challenged my patience and u put such a bullshit things on me, i can become the person that u will never know me.

u have no right to judge me because u will never know what i am actually felt.

plishhhhh dont be too bother about my life.

i dont want to know your life. i dont want to know ur story. ur love story or whatever relates u.

just go away from my life.

U ! an emo person that nOthing to do with me..just annoyed me lorh !

pyeeeeeeeee!!


Tuesday, February 15, 2011

meet bff and bff.

mak aii ayah aii mak aii ayah aiiii.....!!!!
long time no see ya blog..smpai blog da majok da.. ce cee tengok tengok tengok haaa..
sarang tikus da bersarang da ha kt blog ni..
isyh3 x patot2..
bukan apa, busy.. busy ker kamu cik anna?

***cik anna memang suka membebel sebelum semangat nak cerita pasal entry tuh..***


bff and bff merangkap dot dot dot..maloooo kite nak bagitaw..(lempang suteyyy kang!)

heeeeeeeeeeee...<--------------gedik boooo!
pertemuan yang tidak dirancang awal2 menemukan cik anna dengan bff and bff pada 120202011.ceeewaahh..
dan juga budak yang sangat comot ini. wanna pewweit pewweit him ? click here


ouh my shayang zue. i hope u r doing well after this. and plis do keep ur smile always :)


act bff cik anna ni is not feeling well. almost 2 weeks da.. she seems to have tonsils. really pity her..
sudah la tu, she got it when she sat on the exam..
sudah la tu lagi, dia baru lepas upset wif someone. she got dumped by him for twice! ahh aku sangat menyampah untuk katakan yang lebih2 nanti ada pula orang yang terasa hati. houuuh plishhh...
**giler skema ayatt..


btw, hope sangat she becomes more tougher onwards. u have faced those things that make up ur life. dont give up dear. rememba, lots people loves u more better than him. contoh nya, SAYA! hehehehe :)
thats why la, hati cik anna ni naaaaaaaaaakkkkkk sangat jumpa bff kite nih.. nak tejuk2 kan hati dye..ceaawahhh..heee.
dan diizinkan oleh Allah, lastly we met again :)


together with him, merangkap bff cik anna versi lelaki, pergilah bertemu bff cik anna versi perempuan..
ekekekkekek.


kami risau taw kat zue..ececeeee..
betul betul betul. JUJUR. heee :)


know what bff, u having such a cute smile on ur face and i wish plish dont thrown it away :)
seeee seee haaa... ce cee tenung molep2.


haaa haa mata tu haa.. tergoda latu nan bff kite. :p
muka cik anna memang kena crop yer.


haaaa ni yang semangat nk bubuh pix lagi nih..haaa sila2..

ngeee.


Everyone wants to make one's life full of bright
colours and they did it.

tengs zue :)
opps.. didnt meant to hide ur face. HAHAHA c(:

btw, tengs boo!
i know, u r having such a busy day but u still want to accompany me with her.
tengs sesangat sangat yep!
:)

they really made my day and we also want to make ur day dear bff.
lots of 
cik anna

journey: mid valley--->chow kit--->times square--->bukit bintang--->pavilion--->McD bukit bintang



Monday, January 31, 2011

Ayam masak hot!

Hye guys :D

Oke as for today, chef anna (muka poyos) want to share  my recipe, ‘AYAM MASAK HOT!’  to all my readers and also..opss..stalker. :)

This is my original recipe and 100% dijamin halal.

Disebabkan keadaan cuaca sekarang yang sangat amat  sejuk, rainy all the times, why not we do something to warm up our bodies :)

Sebelum tu, chef anna (muka mengada rasa nak lepok) ingin membebel dulu lah ye pasal dunia masakan nih. Sebagai perempuan yang ayu (konon) di mata boifrenz, suami dan juga para ibu mertua, mahkota gelaran chef bagi kaum hawa adalah sangat penting dan sangat bermakna.

Take note, women should know how to cook!

Bagi perempuan, u know whats the reasons. Anda sudah tahu, so learn and practice. Tamo malas malas taw  wahai anda anda yang cun come lote. Senyum sikit anak anak dara sekalian. Awww anda sangat ayu :D

Bagi yang suka membebel..
‘alaa leceh la masak nih..’
‘alaa..saya xtahu masak la. Awak nak awak masak sendiri..’
‘saya masak x sedap.. so jangan suruh saya masak…..’
‘ohh plis.. nanti kulit I terkena minyak panas sikit habis rosak kulit i..kasar la youu..’

Ouh ouh anda yang muka gebu don’t say like that. Malu wohh kaum hawa >.<

Tapi siapa siapa yang bagi statement last tuh, hah mai sini aku rasa nak baling jep kau kat dalam tangki minyak hitam tak pun aku nak golek-golek n gode-gode muka kau kat tayar lori kayu balak. Hakktuiih.

So, anda perlu belajar dari awal ye. But, how’s it? Inilah guna nya dapur sayang :)

Apa kata, anda nampak jep mak, ibu, ma, mek anda masak sorang2 kat dapur, apa salah nya jenguk jenguk. Haii jenguk jep? Tak de lah setakat jenguk itu da pemalas namanya. Help ur mom lorh.. :)

Daripada situ, sedikit sebanyak anda dapat mempelajari teknik2 memasak dari orang2 tua dahulu. Tak delah anda hulu sangat dalam dunia masakan nih :p

Mak saya cakap, nak menangi hati mak mertua awak, awak kena la tahu memasak.
Haii mak, betul ker? Betul ker mak mertuaku?heeee…
(tiba-tiba muka tergedik)

Ouh oke, straight to da point. Lets check it out! 
AYAM MASAK HOT by CHEFF ANNA 
(muka nak bangga nak kena pelempang sutey)

*WARNING: BEFORE U START COOKING, KEEP HYGIENE ALL THE TIMES!

Bahan2 tersirat yang diperlukan:
  1. niat dan doa
  2. keyakinan
  3. senyuman ( yang ni xmuleh lelebih auu kakak :p )
Bahan2 tersurat yang diperlukan:
  1. 4 ulas bawang putih
  2. 1 labu bawang besar
  3. halia
  4. lada hitam
  5. lada kecil
  6. sos tiram
  7. sos cili
  8. sos tomato
  9. 5 ketul ayam
  10. garam dan ajinomoto secukup rasa
  11. daun sup (untuk hiasan)


haaa.. yang ni cara saya sediakan bahan2 yang diperlukan :)

untuk penyediaan ayam, saya perapkan ayam bersama lada hitam yang telah dilumat dan garam secukup rasa. 
haa macam kat bawah ni..


lepas saya gode-gode ayam ni, saya perapkannya selama lebih kurang 15 mins.
*penggunaan tangan lebih natural tapi b4 dat, dont forget 2 wash ur hand!

Oke. jum kite hidupkan enjin memasak.


then, kite goreng ini ayam sampai separuh masak dulu taw. agak2 ayam ni warna kekuningan, angkat terus. jangan sampai hangit pula goreng ayam ni taw. :)

lepas tu...
panaskan kuali lagi, tumis bawang putih, halia dan lada kecil sehingga naik bau.


masukkan sos cili, sos tomato dan sos tiram. gode-gode.
 kemudian, masukkan segelas air. 
*yang ni ikut kesedapan anda nak masuk banyak mana pun.


tunggu sampai menggelegak,masukkan ajinomoto sesedap rasa anda then baru masukkan ayam yang digoreng separuh masak tadi.


masukkan bawang besar yang telah dipotong. biarkan selama 5-8 mins. angkat dan hias dengan daun sup..

SIAP! :)

TADAA..anda tergoda x ? HEHE ^_^

have a good try! :)

*maseh deq meer jadi model 4 my blog! popular lar awok..hik.


this recipe is for those who likes spicy food. dan saya rasa kat malaysia ni, ramai jer yang suka makanan pedas an. an? ala sambal belacan o samba belace tuh.. saya tahu ramai kat luar sana tu, gila kat makanan ni..
HAHA

'xmain la sambal belacan ni. kampung lah you..'

eh hello aku lewpok kau deras2 nak.. berlagak..ingat aku x tahu, kt umah depan tb, kau pulun habis makan sambal belacan ni sampai licin..sampai da 3rd round da..haishh.

OKE SELAMAT MENCUBA DAN MENJAMU SELERA KAWAN2 :)


p/s: teringin nak masak nasi lemak dan kirimkan untuk si dia. :)




Thursday, January 27, 2011

i miss them..

definitily i miss them so much..
bila dikira masa yang berlalu..
about 1 month i didnt back home..
ouh sesungguhnya saya amat amat merindui mereka..
sob3
T_T
xpe yer cik anna
kejap lagi u dapat pelok cium muah3 mak n ayah u yer..
achik deq meer n alom sekali..
ouch.
tapi.. alom lambat lagi lah mau ketemu sama kamo
kamu paling jauh denganku..
u are far from me but u didnt know how much i miss u
:')
lots of stories adeq awok nih mau gossip aa..
nak cubit sangat pipi awok yg tembam n nak tarik juga tahik lalat awok yg manis tuh..
:p
haihh..
bila nak pukul 2.30pm nih..
ouh sesungguhnya masa itu berlalu sangat pantas tapi menuggu saat-saat bertemu mereka, masa itu amat perlahan bagiku..
*sigh*





time: 12.45pm
location: mcd masjid jamek

p/s: im bored being alone here. kalau ada korunk kn besh! :)

Monday, January 24, 2011

4 days with her.

HER..
WHO'S HER?
wink3..
^_^
ZURAIDA BT AZHARI
ZUE!
HEE.. kite tawu ZUE olweyz stalk blog kite an..
an an?
mesti tengah senyum gedik2 an now ni..
xyah tipuu la ZUE..
OUWW comel gituu u.
MWAHAH 
:p

OKE. act kite nak wat entry ni dah lame.
p asek terbantut jer an disebabkan keserabutan masa gtuu.
ni un kite bawu jep siapkan semua xciment kite.
eh eh not all la.
p berdikit-dikit sahaja.
WUUUP..

eh ZUE.
hari tu, kite x sempat nk cakap kat ZUE.
the days with u are such a memorable time for me..kite sangat sangat enjoy dating with u..but sayang sangat atdat time masa kite dua cam singkat an.. if can, i want to spend more time with u, snap pix manyak2 and mam eshkrem manyak2..WEEE... :')
dat day juga, kite berdua wearing same cloth design. sampaikan masa kita jalan2 together tuh, mostly people looked us!
renungan mereka mereka tuh cam nak telan kite berdua jer an.
HUH
'BUDAK DUA EKOR NIH LESBIAN KER HAPE? SIAP PEGANG2 TANGAN LAGI.. WAT THE TEEECKK..!'
and theres also 1 guy with his son kot lah, pandang kita then boleh mereka tuh gelakkan kita an..
HAHA.
EH EH SHIBOK JEP KAU.
kitorang wat xtawu jep.
HEH..








having a lots of fun with u on diz day.
:))
eh eh baru kite perasan nape pose kite asek same jep.
-___-"
HAIHH..
ZUE suka tiru ANNA an!
:p

btw, 1st time ice skating..
HAHA..
action jer lebih an.
mula2 masuk dalam ice skatg tuh, semua nak pegang kt tepi uhh..
berderet mereka mereka yg tidak pakar dalam skating nih dok asik pegang jep kt tepi gelanggang ice skating.
HAHA..
ingat kan kite kite jer yang x pandai..
sekali tengok belakang..
HAHAHAHAH.
orang atas yg usha2 tuh, x payah cakap la an
mesti diorang dok pakat gelak!
HAMPEHH..
maloo ouh nak tengok atas
:">
HUU..
then, perasaan yang sangat sangat menyesal mula menebal dalam diri ini.
CEHH..
'ZUE.. ape kite wat ni.. macam orang bodo jep.. duk pegang jep kt tepi ni tp x boleh nk skate..kite nak patah  balik...HUWAAAA............'
:'(
HAHA..
macam hape jep..
ZUE plak..
'aaaah ah la ANNA.. kaki org un da sakit nih..jom la kite patah balik.......'
HAHA..
hambek dua2 x pandai nak skate..
then, biler pikir2, sangat sangat rugi kalau x belajar skate an..
yela diz time la if nk blajar, wat bazir duit jep if kite x cuba.
an an ?
lepas pada tu la, sikit sikit dan berdikit dan slow slow, kitorang try n lastly..
HEYAAA..
boleh la skate tuh..
drpd x pndai langsung..
HEE..

so..dengan itu, kami bertolak pulang.
KIH3..

tomorrow then, kite nak PULANG.
boleh plop si ZUE nih tak benarkan kite PULANG.
(cam skema jep ayat. -__-")
mengada lah ZUE nih.
siap pujuk2 and ngendeng2 lagi an.
ayook.
blowerks.
:p

oke, kite mengalah. 
petang tu, kite dua JOGGING kt tasik titiwangsa.
untuk makluman kalian, ZUE adalah sangat pemalas.
dia JOG berapa CENTIMETER jer taw.
lepas tuh, mule nak sigh.
HAIHH ZUE2.
mengada lah anda.
kite jer semangat lebih.
tapi..
nape kite x kurus2 gak..
GRRR..
dye jugak yg slim..
>.<

eh eh kite nak taruk pix kita dua lah.
OUCHH.
gedik giler anda.
TADAAA...

 
 
 

tengs teman kite jogging !

p/s: menjadi kewajipan everytime we met, one pitcha will be snapped!

SUNDAY, ZUE hantar kite pulang.
muka nak monyok jer an time anta kite 2.
its oke syg, nex tyme we met again!
InsyaAllah..
:)

LUV N MISH U KETAT KETAT AND PADAT PADAT DEAR ZUE ! 
(‿♥) 


* hari saya lagi lagi sangat bertambah indah bila FAZ, MIRA, IEQAH bersama kami :)







Sunday, January 23, 2011

thank you im sorry.

to him.
im sorry.
thank you.

THATS ALL.

HAHA

:p

p/s: saya memamg mengada. awak baru taw ker? nanait !

i want..

i want to talk with u.
i want u to say 'hye' to me.
i want to hear your voice.
i want to hear your jokes.
i want to hear your laugh.
i want to story with u.
i want to know your story.
i want to know what u are doing.
i want to know what u are thinking.
i want to know what your heart is feeling.
i want u to keep me here.
i want u to know what u should know.
i want your time for me.

all i just want it from u is your little time for me.
THATS ALL.
:'((







Wednesday, January 19, 2011

MY_MINUTES SURVEY

 Starting time : yehaaa..! 5.12pm.

Name : nur farhana bt Ibrahim (skema nyer.. -__-") aka anna, nor, hana, fara, fana, bulat, ribena, angah.

Brother(s) : amir amsyar (bongsu)

Eye's Colour : black brown.

Shoe's Size : depend on shoes. Mostly size 4. Tapi kalau men bowling, 4 cm besar. So size 3 paling suitable. HUA HUA.

Hair : black.

Piercing : Ear

What are you wearing right now? : t-shirt n seluar tidur.

Where do you live? : kuantan (hometown)
Pantai dalam, PJ (rumah sewa)

Favorite Number : 3 and 7.

Favourite Drink : air kelapa woh. Eh eh soya juga.

Favourite Breakfast : err. Jarang brekpes. Apa2 aja. -__-"

Have You Ever...

Broke a bone : nope.

Been in a police car : nope.

Fallen for a friend : err. Soalan apa nih ? -__-"
Err. Pena kot :p

Fallen for a guy in a short period of time : yap. Heh. :">

Swam in the ocean : yap. P kalau tertelan air laut yng masin tuu rasa xmo mandi da kan. HAIHH.

Fallen asleep in school : HUA HUA. Mestilah. Student ‘cemerlang’ la katakan. HUA HUA.

Broken someone's heart : err. unknown.

Cried when someone died : yap.

 Sat by the phone all night waiting for someone to call : OHOH.. yes I always did this.

Saved e-mails : yap.

Been cheated on : liar. HAHA.

What...

What your room like? : like a room la. HEE..

What is right besides you? : my bear n pillow.

What is the last thing you ate? : choc + butter wafer. ( waduh2. Demok3.. L )

Who...

Who did you last yell at? : nobody.

Who was the last person you dance with? : aiyoo. Dance haa ? HAHA. Last aa, time orientasi. CHICKEN DANCE N POCO-POCO wif frens.

Who last made you smile? : TAUFIQ.

Final Questions

What are you listening to right now? : all about him (auburn),putus. (Imelda)

What did you do today? : going to class, eat, on9, updte blog, assignment.

Are you the oldest? : no.

Indoors or outdoors? : Both.

Today you did...

Talk to someone you like : nope n not yet.. L

Kiss anyone : no. HAHA. Apa punya soalan. Nk kish mak ayah jauh meh. L

Sing : iya3.. how did u know mr.question ? HEE..

Talk to an ex : NEVER !

Miss someone : everyday..

Eat :  chicken rice, then going back from cluz p balun wafer plak. HEE..

Last Person Who...

Haiyoo biler nak abes jawab nih ! -__-"

You talked to on the phone : mak.

Made you cry : whos? Er er tah x ingat!

You went to the mall with : HAHA. Taufiq, peeqa and her boy.

Who cheered you up? : HIM and BUDDIES. THEY always did.

Have You...

Apa lagi ?? -__-"

Been to Mexico : nope.

Been to USA : nope. But will be coming soon okes J

Randomn

Wey banyak nyer soalan. Ahh malas layan nak tito jab !
Oke. Im back !HEE..

Have a crush on someone : HEHE :P

What book are you reading right now? : BOOK FES. HUA HUA HUA.

Best feelings in the world : rasa bersyukur sangat sangat.

Future kids name : erk ?

Do you sleep with a stuffed animal? : x kot. HEE..

What is under your bed? : momok. WUUU..

Favourite sport (s) : badminton. Galah panjang. HUA HUA HUA.

Favourite place (s) : beach and mountain. ^_^

Who do you really hate? : liar, hypocrate, orang suka berlagak.
* just hate those attitude. Not the person. Act x baik menci2 kat orang. We’re not really perfect. Everyone has their own attitude. So don’t just blame totally ouh. Just hoping orang2 yang ada these kind attitude to change for a better one. J

Do you have a job? : my job is stduying studying and studying J

What time is it now : 11.10p.m ( the next day )
OMG. i took 1 day to finish all these questions.
SORRY cik aini coz lambat sangat jawab soalan yang kamu tag nih.. HAIHH. 
pandai ye jadikan kite mangsa dia. HAIHH.

With however long it took you to complete this,
post as My __ Minutes Survey and tag 15 people.

HAIKS?
siapa pula jadi mangsa lepas ni ?
kita pula yang kena tag orang.
oke BUDAK-BUDAK BAIK.
ada masa free sila2 lah ringankn jari jemari anda menjawab soalan mr.question ni ye.

;)














*saya sudah sangat sangat malas mengetag orang. UHUK >.<

p/s : cik aini kite nak tag kamu balik boleh ? grrr.

Friday, January 14, 2011

selamat pagi DUNIA :)

hari ini saya bangun awal.
HAHA
awal ker ni ?
kalau hari minggu cam ni di kira awal latu :p
bangun2, layan lagu
ALL ABOUT HIM, PERFECT TWO, PUTUS dan DILEMA
ohhh ohhh ohhh.
sangat syiok oh dengar lagu2 ini.
layan2.
sangat besh ! ^_^
ulang ulang dan ulang lagi pun x jemu :)

eh eh eh.
today im hoping for a beautiful day :))
hope so.
sebulan berlalu and lastly here the time :))
give me some sunlight today please. :))


wishing u buddies !

ahaa lupe nak stoly about kelmarin.
kelmarin kan kan kan.
before otw going home.
waiting for a bus.
then kut bus stop tu macam penuh la kan.
then then.
eh eh ada pulak seat kosong.
so duduklah.
next to a GIRL yang cantik kot.
yela dari sudut saya pandang dye not fully la, cantik oh.
tengok dari dress up dia.
rambut panjang mengurai.
memang ada gaya model.
tapi malasla pandang muka dia lagi kan.
lepas tu kan kan.
dia tengah on9 fesbok.
tiba2 tu kan.
eh eh terpandang kaki dia.
"apa pasal kaki minah ni sangat BESAR''
oke x baik taw anna awak kutuk orang.
oke i ignore it.
then then then.
BEEP BEEP BEEEP.
ada orang kol dia lah oi oi.
"KENAPA WEI. AKU KAT BUS STOP LIBRARY NI......"
GLUPP!
oke oke suara dia macam garau oke.
eh eh bukan macam memang garau oke.
LOL..
saya ingatkan perempuan cun tadi.
-______________-"
...........
HUA HUA HUA HUA.

dalam dunia ni, macam2 orang kita boleh jumpa kan  -__-"




Monday, January 10, 2011

hatiku girang mendengar suaramu.

tersimpul aku di tepian titi.
melihat garis-garis berombak.
datang, pergi tiada kesudahan.
terdongak aku ke arah cahaya yang berkelip.
indahnya, ciptaan Allah S.W.T.
ku ingin menggapai keindahan itu.
kerna ku ingin merasakan betapa manis nya kebahagiaan itu.
angin berlalu menyisir rambutku.
mengimbas kembali belaian darimu.
oh betapa ku rindukan saat belaian darimu.
betapa ku rindukan saat pelukan darimu.
betapa ku rindukan saat sentuhan darimu.
angin terus berlalu menyapa keheningan malam.
ku tersedar betapa rindu di hati sangat memerlukan dikau di sisi ku.
aku rindu ingin melihat garis senyuman di wajahmu.
aku rindu ingin menatap wajah ketenanganmu.
aku rindu ingin melihat tubuh itu yang memberiku seribu erti dalam kehidupan.

MAK..
I MISS U SO MUCH
ALL OVER THE WORLD, MY LOVE FOR U WILL NEVER END.
♥I LOVE U SO MUCH

just now, mak call. seronok sgt dengar suara beliau. sebab tu, hati rasa girang je tulis entry pasal mak.
i create this poem 4 u mak.
even x sepower ayat poetry, but this word i really2 meant 4 u mak.
sob2 tiba rasa touching tringat kat mak sbb yela. dapat dengar suara mak.
esok angah promiz, will call u back mak.
eh2 anna, kenapa emo ?
hey mestilah.. mak kita lah u!

mak, u want to know something ?


mak u are so pretty.


mak u are so sweet. more more and more sweet when u are with ayah.


tengok2 muka ayah bila dengan mak. sangat2 sweet.. ayah comil lah.
opps, ayah cover perot ayah tuu. :p


mak u are really really beautiful !

 opps.. mak curik spec ayah. -__-"

no wonder lah ayah terpikat kat mak 

a pieces of advices from mak today :

♥ jage kesihatan angah kat sane.

♥ belajar rajin2.

♥ jangan kuat main n jangan selalu keluar. erk ?

♥ orang lain boleh buat kenapa angah x boleh ?

♥ teruskan usaha angah. sem ni buat yang lagi terbaik. okeh?


a naughty word from mak today :

♥ kirim salam kat OPICK. suruh dia study molek2 o.0


p/s : seronok girang girang girang lagi dapat stoly moly dengan mak tadi. weeee. luv u mak 
always remembered ur advices. lots of luv, angah